Draagadvies voor kinderfysiotherapeuten

Cursus voor alle (kinder)fysiotherapeuten die ouders willen ondersteunen bij het dragen van hun kind. U bent na deze cursus kinderfysiotherapeutisch draagconsulent.

Uitgebreide cursusinformatie

Details

Algemene informatie

Draagdoeken en draagzakken zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. In het dagelijks leven zien we steeds meer kinderen die gedragen worden. Deze populariteit is ook terug te zien in het werkveld van de (kinder)-fysiotherapeut: Ouders stellen veelvuldig vragen over het dragen van hun kind met een draagdoek of een draagsysteem.

De cursus Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten geeft gedegen, wetenschappelijk onderbouwde informatie over het dragen van kinderen, en behandelt het inzetten van dragen bij specifieke situaties die in het werkveld voorkomen. Aan de orde komen o.a. dragen bij huilen en onrust, hypotonie, zuurstof of sonde, heupdysplasie en prematuriteit. De cursus bestaat uit een e-learning van ca. 8-10 uur met opdrachten, en een live praktijkdag. Na het volgen van deze cursus bent u draagconsulent en kunt u verschillende knoopwijzen aanleren aan ouders en onderbouwd advies geven.

Quotes van cursisten

"Zeer goed toepasbaar binnen mijn praktijk"

 

"Een cursus waarbij je geen moment in slaap dreigt te vallen, helemaal top"

 

 "Ik heb een heleboel nieuwe vaardigheden opgedaan, die heel goed bruikbaar zijn binnen de hanterings-/ en positioneringsadviezen"

 

"Het heeft mij enorm verrast hoeveel wetenschappelijke onderbouwing er over het dragen is"

 

 "Goed toepasbaar voor Kinderfysiotherapeuten uit zowel de eerste als de tweede lijn"

 

 "Ik heb nu al veel ouders gelukkig gemaakt met het dragen; echt een gereedschap wat ze kunnen toepassen"