Draagadvies voor zorgprofessionals (cursus draagconsulent)

Uitgebreide cursusinformatie

Details

Algemene informatie

Deze cursus is toegespitst op zorgprofessionals werkzaam met jonge kinderen zoals kinderverpleegkundigen, neonatologieverpleegkundigen, jeugdverpleegkundigen en verpleegkundigen van een kraamafdeling. De cursus kan gevolgd worden door verpleegkundigen uit zowel de eerste als de tweede lijn, en is met name geschikt voor professionals beschikkend over opleidingsniveau 4 en/of 5. Ervaren en gemotiveerde verzorgenden kunnen ook deelnemen. Bent u verloskundige, lactatiekundige, en wilt u de cursus met mensen uit andere beroepsgroepen, maar allen werkzaam met jonge kinderen volgen, dan bent u ook van harte welkom om zich in te schrijven. De cursus wordt gezamenlijk gehouden met de cursus voor Kinderfysiotherapeuten; een mooie kans om van elkaars inzichten te leren.
Na het volgen van de cursus bent u in staat om het dragen van kinderen met behulp van draagdoeken en ergonomische draagsystemen zinvol toe te passen in specifieke zorgsituaties.

Draagdoeken en draagzakken zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. In het dagelijks leven zien we steeds meer kinderen die gedragen worden.
Deze populariteit is ook terug te zien in het werkveld van de verpleegkundige, verloskundige, lactatiekundige of kinderfysiotherapeut: Ouders stellen veelvuldig vragen over het dragen van hun kind met een draagdoek of een draagsysteem.

De cursus Draagadvies voor Zorgprofessionals (multidisciplinair) geeft gedegen, wetenschappelijk onderbouwde informatie over het dragen van kinderen, en behandelt het inzetten van dragen bij specifieke situaties die in het werkveld voorkomen. Aan de orde komen o.a. dragen bij huilen en onrust, hypotonie, zuurstof of sonde, heupdysplasie en prematuriteit. De cursus bestaat uit een e-learning van ca. 8-10 uur met opdrachten, en een live praktijkdag. Na het volgen van deze cursus bent u draagconsulent en kunt u verschillende knoopwijzen aanleren aan ouders en onderbouwd advies geven.

Quotes van cursisten

"Zeer goed toepasbaar binnen mijn praktijk"

 

"Een cursus waarbij je geen moment in slaap dreigt te vallen, helemaal top"

 

 "Ik heb een heleboel nieuwe vaardigheden opgedaan, die heel goed bruikbaar zijn binnen de hanterings-/ en positioneringsadviezen"

 

"Het heeft mij enorm verrast hoeveel wetenschappelijke onderbouwing er over het dragen is"

 

 "Goed toepasbaar voor Kinderfysiotherapeuten uit zowel de eerste als de tweede lijn"

 

 "Multidisciplinair had zeker een meerwaarde"

 

 "Ik heb nu al veel ouders gelukkig gemaakt met het dragen; echt een gereedschap wat ze kunnen toepassen"