Draagadvies voor zorgprofessionals

Cursus voor alle zorgprofessionals die als draagconsulent ouders willen ondersteunen bij het dragen van hun kind. Let op: opgave verloopt via het Noordelijk Instituut voor Scholing (www.nivs.nl)

Uitgebreide cursusinformatie

Details

Algemene informatie

Draagdoeken en draagzakken zijn steeds populairder bij ouders. Deze populariteit is ook terug te zien in het werkveld van de kinderfysiotherapeut, verpleegkundige, verloskundige, lactatiekundige of kraamverzorgende: Ouders vragen van zorgprofessionals adviezen over het dragen van hun kind.

 

De cursus Draagadvies voor Zorgprofessionals is ontwikkeld voor én door zorgprofessionals werkzaam met jonge kinderen. De cursus kan gevolgd worden door zorgprofessionals uit zowel de eerste als de tweede lijn, en is met name geschikt voor professionals beschikkend over een HBO werk- en denkniveau. Door de mix van diverse beroepsgroepen is deze cursus een mooie kans om van elkaars inzichten te leren.
Na het volgen van de cursus kunt u het dragen van kinderen met draagdoeken en draagzakken zinvol toepassen in specifieke zorgsituaties.

 

De cursus Draagadvies voor Zorgprofessionals geeft gedegen, wetenschappelijk onderbouwde informatie over het dragen van kinderen, en behandelt het inzetten van dragen bij specifieke situaties die in het werkveld voorkomen. Aan de orde komen o.a. dragen bij huilen en onrust, hypotonie, zuurstof of sonde, heupdysplasie en prematuriteit. De cursus bestaat uit een online lesprogramma van ca. 10-12 uur met opdrachten, en een live praktijkdag. Na het volgen van deze cursus bent u draagconsulent en kunt u verschillende knoopwijzen aanleren aan ouders en onderbouwd advies geven.

Quotes van cursisten

"Zeer goed toepasbaar binnen mijn praktijk"

 

"Een cursus waarbij je geen moment in slaap dreigt te vallen, helemaal top"

 

 "Ik heb een heleboel nieuwe vaardigheden opgedaan, die heel goed bruikbaar zijn binnen de hanterings-/ en positioneringsadviezen"

 

"Het heeft mij enorm verrast hoeveel wetenschappelijke onderbouwing er over het dragen is"

 

 "Goed toepasbaar voor Kinderfysiotherapeuten uit zowel de eerste als de tweede lijn"

 

 "Multidisciplinair had zeker een meerwaarde"

 

 "Ik heb nu al veel ouders gelukkig gemaakt met het dragen; echt een gereedschap wat ze kunnen toepassen"