Focus op Oxytocine – driedaagse cursus (Engelstalig)

Datum

28-29-30 oktober 2021

9.00 – 17.00 uur (tijden onder voorbehoud)

Maximaal 38 deelnemers

Lactatiekundigen, verpleegkundigen, verloskundigen, doula’s, draagconsulenten, kraamverzorgenden en andere geïnteresseerden met of zonder zorg-achtergrond.

Deze cursus wordt alleen op de aangegeven locatie en data verzorgd.

Details

Kerstin Uvnäs Moberg

Accreditatie is toegekend door:

NBvD: 10 punten

KNOV: 16 punten

VenVN: 19 punten

DCV (draagconsulenten vlaanderen)

 

Accreditatie is in aanvraag voor: IBCLC en VDC

geen

€ 475,- per persoon, inclusief lunch en koffie/thee (BTW vrij). 

De Enk
Enkstraat 67
8012 VA Zwolle

Algemene informatie

Deze cursus wordt georganiseerd door Zorgdragen Opleidingen en Instituut voor Hechting.


Kerstin Uvnäs Moberg is een Zweedse wetenschapper die zich al meer dan 30 jaar bezighoudt met de gezondheid en fysiologie van vrouwen. Ze is een pionier in het onderzoek naar oxytocine, het hormoon van rust en verbondenheid. Als één van de eerste wetenschappers ter wereld liet zij de psychologische en fysiologische effecten van dit hormoon tijdens zwangerschap, borstvoeding en menopauze zien. 

In deze cursus deelt Kerstin haar enorme kennis over de effecten van oxytocine. Het is haar overtuiging dat verdieping van kennis over oxytocine, en de rol die dit hormoon speelt in verschillende levensfasen, de gezondheidszorg voor vrouwen kan verbeteren. 

Tijdens de cursus krijg je onder andere een diepgaand begrip van de rol die oxytocine speelt in het systeem van rust en verbondenheid, zowel fysiologisch als psychologisch. Je krijgt een gedetailleerd begrip van hoe en waar oxytocine wordt aangemaakt, en van de veelzijdige effecten van dit hormoon.  Je leert over de rol die oxytocine speelt in verschillende soorten relaties en in de zwangerschap, bij de geboorte, huidcontact en borstvoeding.

Deze kennis is toe te passen in verschillende vakgebieden: verloskunde, lactatiekunde, overige medische zorg, doulazorg, draagconsulentschap, massagetherapie. De cursus is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de effecten van oxytocine, en is niet voorbehouden aan zorgprofessionals. 


De cursus bestaat uit twee delen:

  1. Literatuurstudie

 In de periode vóór de cursus worden de volgende boeken van Kerstin Uvnäs Moberg gelezen:

-  ‘The hormone of closeness: the role of oxytocin in relationships’
- ‘Oxytocin: The biological guide to motherhood’
- ‘De oxytocinefactor: benut het hormoon van onthaasting, genezing en verbondenheid’, of de Engelse versie: ‘The oxytocin factor: tapping the hormone of calm, love and healing’

Het is aan te raden om ook het boek ‘Why oxytocin matters’ te lezen.

Deze boeken zijn niet inbegrepen in de cursuskosten en worden zelf aangeschaft door de cursist, of worden geleend in de bibliotheek.

  1. Praktijkdagen op 28, 29 en 30 oktober 2021 

Let op: de cursus is Engelstalig.

Over Kerstin:
De behoefte om de biologie en fysiologie van vrouwen te begrijpen, ontstond toen Kerstin Uvnäs Moberg zelf kinderen kreeg. Daarop verliet ze haar vorige onderzoeksgebied (de fysiologie van het maagdarmkanaal) en richtte zich in plaats daarvan op oxytocine. Vandaag de dag is Kerstin Uvnäs Moberg een wereldberoemde en populaire docent, die wereldwijd gevraagd wordt als spreker. Ze heeft honderden wetenschappelijke artikelen en boeken geschreven over oxytocine, die in meerdere talen zijn vertaald. Daarnaast is ze actief in diverse internationale netwerken die de kennis over het vrouwelijk lichaam tijdens borstvoeding, zwangerschap en bevalling willen vergroten.

Meer informatie over Kerstin Uvnäs Moberg vind je op de website: www.kerstinuvnasmoberg.se