Cursusaanbod

Cursusaanbod en lezingen

Onze wetenschappelijk onderbouwde cursussen geven de zorgprofessional de kennis en kunde om het dragen van kinderen zinvol toe te passen in de praktijk, ook in specifieke zorgsituaties.

Elke beroepsgroep binnen de zorg heeft te maken met zijn eigen specifieke vragen en casuïstieken. Daarom biedt Zorgdragen Opleidingen voor elk van deze beroepsgroepen een eigen cursus, zodat u zo gericht mogelijk uw cliënten kunt adviseren.

Bent u niet in de gelegenheid om een cursus te volgen, maar wilt u wel meer weten over de integratie van dragen in de zorg? Wendy Haisma en Karin Brügemann van Zorgdragen Opleidingen geven graag een lezing hierover. De afgelopen jaren hebben onder andere kinderfysiotherapeuten, jeugdartsen en kinderverpleegkundigen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en kosten te bespreken.

Op dit moment zijn er twee cursussen voor zorgprofessionals beschikbaar: “Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten” en “Draagadvies voor zorgprofessionals multidisciplinair”. Ook kunt u een vervolgmodule of een inspirerende en gezellige terugkomdag volgen. Voor ervaren draagconsulenten die geen zorg-achtergrond hebben is de cursus “Dragen van prematuur geboren baby’s” ontwikkeld. Tevens kunt u zich nu al inschrijven voor het 3-daagse symposium “Focus op oxytocine” welke in juni 2021 plaatsvindt, voor alle professionals die geïnteresseerd zijn in de invloed van Oxytocine.

Onze cursussen zijn geaccrediteerd door het KNGF ( kinder- en algemeen register), Keurmerk Fysiotherapie, KCKZ en VenVN (registers jeugdverpleegkunde, kinderverpleegkunde en voortplanting, obstetrie en gynaecologie).

Bent u werkzaam in de zorg, en heeft u interesse in een beknopte of uitgebreidere cursus? Informeer dan naar de mogelijkheden!

Quotes van cursisten

"Zeer goed toepasbaar binnen mijn praktijk"

 

"Een cursus waarbij je geen moment in slaap dreigt te vallen, helemaal top"

 

 "Ik heb een heleboel nieuwe vaardigheden opgedaan, die heel goed bruikbaar zijn binnen de hanterings-/ en positioneringsadviezen"

 

"Het heeft mij enorm verrast hoeveel wetenschappelijke onderbouwing er over het dragen is"

 

 "Goed toepasbaar voor Kinderfysiotherapeuten uit zowel de eerste als de tweede lijn"

 

 "Ik heb nu al veel ouders gelukkig gemaakt met het dragen; echt een gereedschap wat ze kunnen toepassen"