Draagadvies voor zorgprofessionals multidisciplinair

Eerstvolgende cursus

"Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten" samen gepland met de cursus "Draagadvies Multidisciplinair":

*Vrijdag 1 en zaterdag 2 juni, Groningen

*Vrijdag 14 en zaterdag 15 september, Zwolle

Doelgroep: Kinder-, jeugd- of kraamverpleegkundigen, verloskundigen, lactatiekundigen, kinderfysiotherapeuten

Duur: 2 dagen

Plaats: Zwolle

Totaal aantal uren: 13,5 uur contacturen en 6,5 uur zelfstudie plus oefenopdrachten. Totale studiebelasting is 20 uur.

Accreditatie: KCKZ 14 punten, VenVN (kinderverpleegkunde, jeugdverpleegkunde, voortplanting, obstetrie en gynaecologie) 14 punten

Kosten: 545 Euro,

Inclusief Lespakket, Lunch, Catering en Certificaat

Groepsgrootte: Minimaal 8, maximaal 14 deelnemers

Docenten:

Karin Brügemann (Kinderfysiotherapeute en Draagdoekconsulente)

Drs. Wendy Haisma (Draagdoekconsulente)

Draagadvies voor zorgprofessionals werkzaam met jonge kinderen (multidisciplinair)

Deze cursus is toegespitst op zorgprofessionals werkzaam met jonge kinderen zoals kinderverpleegkundigen, neonatologieverpleegkundigen, jeugdverpleegkundigen en verpleegkundigen van een kraamafdeling. De cursus kan gevolgd worden door verpleegkundigen uit zowel de eerste als de tweede lijn, en is met name geschikt voor professionals beschikkend over opleidingsniveau  4 en/of 5. Ervaren en gemotiveerde verzorgenden kunnen ook deelnemen. Bent u verloskundige, lactatiekundige, en wilt u de cursus met mensen uit andere beroepsgroepen, maar allen werkzaam met jonge kinderen volgen, dan bent u ook van harte welkom om zich in te schrijven. De cursus wordt gezamenlijk gehouden met de cursus voor Kinderfysiotherapeuten; een mooie kans om van elkaars inzichten te leren.
Na het volgen van de cursus bent u in staat om het dragen van kinderen met behulp van draagdoeken en ergonomische draagsystemen zinvol toe te passen in specifieke zorgsituaties.

Draagdoeken en draagzakken zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. In het dagelijks leven zien we steeds meer kinderen die gedragen worden.
 Deze populariteit is ook terug te zien in het werkveld van de verpleegkundige, verloskundige, lactatiekundige of kinderfysiotherapeut: Ouders stellen veelvuldig vragen over het dragen van hun kind met een draagdoek of een draagsysteem.

De 2-daagse cursus Draagadvies voor Zorgprofessionals (multidisciplinair) geeft gedegen, wetenschappelijk onderbouwde informatie over het dragen van kinderen, en behandelt het inzetten van dragen bij specifieke situaties die in het werkveld voorkomen. Aan de orde komen o.a. dragen bij huilen en onrust, hypotonie, zuurstof of sonde, heupdysplasie en prematuriteit. Na het volgen van deze cursus kunt u verschillende knoopwijzen aanleren aan ouders en onderbouwd advies geven.

De cursus bestaat uit twee cursusdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Tussen de cursusdagen voert u een leesopdracht uit en oefent u de praktijk van het knopen. De studiebelasting bestaat uit 13,5 uur contacturen en 6,5 uur zelfstudie, tezamen 20 uur.

Onderwerpen die aan de orde komen:

Theorie:
  - De fysiologische, biologische, psychologische en motorische aspecten van dragen
  - Veiligheid en ergonomie
  - Dragen in specifieke zorgsituaties (oa. huilen en onrust, zuurstof en/of sonde, hypotonie, heupdysplasie en prematuriteit)

Praktijk van het dragen:
  - Dragen met een rekbare doek
  - Dragen met een geweven doek
  - Dragen met een Ringsling
  - Dragen en buidelen van premature baby’s
  - Dragen met Ergonomische draagsystemen
  - Casuïstiek

Voor meer Opleidingsinformatie: klik hier

Accreditatie is toegekend door:
Kwaliteitsregister V&VN: voor de registers Kinderverpleegkunde, Jeugdverpleegkunde en Voortplanting, obstetrie en gynaecologie met 14 punten.
KCKZ  (kraamzorg) met 14 punten.
KNGF voor de registers Algemeen en Kinderfysiotherapie alsook door het Keurmerk Fysiotherapie met 17 punten.
Bij voldoende aanmeldingen kan ook voor andere beroepsgroepen accreditatie worden aangevraagd. Wanneer u hier belangstelling voor heeft, vermeldt u dit dan bij uw aanmelding.
Na afloop van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

In-company:
Wilt u deze cursus volgen met een gehele groep, bijvoorbeeld verpleegkundigen/ verloskundigen of lactatiekundigen van verschillende afdelingen van 1 ziekenhuis gezamenlijk? Al onze aangeboden cursussen kunnen in-company worden aangeboden. U ontvangt dan als gehele groep een korting. Afhankelijk van de locatie wordt een kilometervergoeding voor de docenten gerekend.

Lespakket

Inclusief Lespakket ter waarde van 100 euro

Ons lespakket bestaat uit:

- Geweven Draagdoek maat 6 (4,6 meter)

- Uitgebreide Reader met wetenschappelijk onderbouwde theoretische achtergronden en knoopinstructies.

- Vanaf juni 2017: Rekbare draagdoek Smallvips