Nieuws

Nieuws van 24 oktober

Dat ging wel erg snel! De cursus voor draagconsulenten 'Dragen met prematuur geboren baby's' was binnen 1 uur vol. We zijn bezig een tweede datum te prikken, zodat niemand achter het net hoeft te vissen.

Ook is de cursus "Draagadvies" in januari 2018 al vol. Ook voor deze cursus plannen we nieuwe data.

Nieuws van 19 oktober 2017

Zorgdragen Opleidingen organiseert voor draagconsulenten een cursusdag: "Draagconsulten bij prematuur geboren baby's" op 13 februari 2018 in Zwolle. Informatie vindt u hier. Inschrijving is geopend.

Nieuws van 18 augustus

Terwijl wij op vakantie waren, stroomden de aanmeldingen binnen voor de cursus in september/oktober. En zo kon het gebeuren dat de cursus vol zat voor we het door hadden. Wij zijn nu -terwijl we onze vakantiespullen nog aan het uitpakken zijn- snel een nieuwe cursus aan het plannen. Deze zal in januari 2018 plaatsvinden, precieze data volgen komende week.

Nieuws van 18 mei 2017

Helaas kunnen docenten ook af en toe ziek worden. Gelukkig hebben wij Anneke Westhoff-Waaijer (fysiotherapeut werkzaam met kinderen) bereid gevonden in te springen op momenten dat 1 van onze docenten onverhoopt afwezig is. Dit heeft zij tijdens afgelopen maart-cursus gedaan. Op deze manier is de groep cursisten toch verzekerd van voldoende aandacht van 2 docenten. Later zal Anneke zich voorstellen onder het kopje "docenten".

Locatie De vreugdehoeve bleek het steeds drukker te krijgen. Voor hun heel fijn, maar voor ons dus lastiger om van hun ruimte gebruik te kunnen maken. Wij zijn blij dat wij een alternatieve locatie hebben gevonden. Dijkmoment is wederom een prachtige locatie met een prachtig uitzicht over de Vecht.

Er is nog plaats bij onze vervolgmodule "Rugdragen/peuters en kleuters met beperkingen". U kunt zich nog aanmelden.

Nieuws van 11 Januari 2017

Vanaf juni 2017 zal ons lespakket veranderen: Wij zijn blij dat wij naast de geweven draagdoek ook een rekbare draagdoek in ons lespakket kunnen aanbieden. Deze rekbare draagdoek is van Smallvips en bevat bamboe, wat hem heerlijk zacht maakt. De doek is lekker dun wat zorgt dat hij ook al geschikt is voor de allerkleinsten en ook prettig te dragen is bij warm weer. Het boek "Koester je kleintje" zal uit ons pakket verdwijnen, maar is nog aan te schaffen tegen gereduceerd tarief.

Nieuws van 12 december 2016

De cursussen in januari en maart zijn beide vol. Gelukkig is er alweer een nieuwe cursus uitgeschreven: Op maandagen 12 en 26 juni 2017 zal de cursus "Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten" samen met de cursus "Draagadvies multidisciplinair" gegeven worden in Zwolle. U kunt zich vanaf vandaag inschrijven.

De terugkomdag voor oud-cursisten op 11 februari 2017 gaat door. Er zijn voldoende inschrijvingen voor deze dag. Mocht u zich nog willen inschrijven: Dat is mogelijk tot 14 januari.

We hebben nu al een datum voor de vervolgmodule "Rugdragen/Peuters en kleuters met beperkingen": Deze module wordt gegeven op zaterdag 9 september 2017 in Zwolle. Ook hiervoor is inschrijven al mogelijk.

Nieuws van 25 augustus

Nog 1 plek vrij in oktober voor de cursus Draagadvies multidisciplinair: deze is zowel voor Kinderfysiotherapeuten als andere zorgprofessionals.

Nieuwe data voor de cursussen Draagadvies! u kunt zich nu inschrijven voor cursussen in januari en maart 2017.

Nieuws van 30 mei 2016

De cursus "Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten" op 17 en 26 september is vol. Er zijn nog voldoende plaatsen op de cursus van 8 en 13 oktober.

Nieuws van 25 mei 2016

Accreditaties toegekend

Accreditatie is toegekend door KCKZ (kraamzorg) met 14 punten. Ook het VenVN heeft accreditatie toegekend voor de registers Jeugdverpleegkunde, Kinderverpleegkunde en Voortplanting, obstetrie en gynaecologie met 14 punten.

De cursus "Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten" in september heeft nog maar 2 vrije plekken. Laatste kans om in te schrijven!

Er zijn nog enkele plaatsen voor de vervolgmodule "Rugdragen" op 25 juni. Schrijf u nu in!

Nieuws van 27 april

Er is een heleboel nieuws te melden:

De multidisciplinaire cursus in mei zit vol. De volgende multidisciplinaire cursus wordt gegeven op 8 en 13 oktober 2016. Deze cursus wordt gezamenlijk gegeven met de cursus "Draagadvies voor kinderfysiotherapeuten". Een mooie kans om van elkaars inzichten te leren.

Er zijn nog enkele plaatsen voor de cursus "Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten" in september 2016.

Afgelopen week heeft de 50e deelnemer zich ingeschreven (en we gaan al naar de 60). Dit laat zien dat er veel vraag is naar scholing op het gebied van dragen in de zorg.

Op 25 juni vindt de vervolgmodule "Rugdragen / peuters en kleuters met beperkingen" plaats in Zwolle. Deze is voor cursisten die de cursus "Draagadvies voor kinderfysiotherapeuten", of "Draagadvies voor zorgprofessionals multidisciplinair" hebben afgerond.

Nieuws van 9 februari

April is vol

De cursus "Draagadvies voor (kinder)fysiotherapeuten" in April is vol. Wilt u deze cursus graag volgen? U kunt zich inschrijven voor de volgende cursus die gehouden wordt op  zaterdag 17 en maandag 26 september.

Ook voor de cursus voor (kinder) verpleegkundigen, kraamverpleegkundigen, lactatiekundigen en verloskundigenop zaterdag 23 mei en maandag 4 juni zijn nog plaatsen vrij.

Nieuws van 12 Januari

Nieuwe data "Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten"

Er is nog 1 plaats beschikbaar voor de cursus in april. Er is een nieuwe cursus gepland op 17 en 26 september 2016 in Zwolle. U kunt zich nu inschrijven.

Nieuws van 1 Januari 2016

Gelukkig nieuwjaar!

Zorgdragen Opleidingen wenst u een gelukkig en leerzaam 2016. Wij hopen u in 2016 te kunnen ontmoeten op 1 van onze cursussen.

De data voor de cursus voor kinderverpleegkundigen, kraamverpleegkundigen, lactatiekundigen en verloskundigen zijn bekend: maandag 23 mei en zaterdag 4 juni.

De cursus voor kinderfysiotherapeuten in april heeft nog maar 2 plaatsen beschikbaar, schrijf u snel in.

Nieuws van 19 december

Artikel over dragen van prematuren in VakbladVroeg

Karin Brügemann van Zorgdragen Opleidingen werd geïnterviewd voor de december editie van VakbladVroeg over het dragen van prematuren in haar werk als kinderfysiotherapeute bij het Scheper Ziekenhuis. Het is een erg interessant artikel geworden, waarin de voordelen van dragen bij prematuren goed belicht worden. Het hele artikel is hier op de site van auteur Rachel Verweij te lezen.

Nieuws van 10 december

CRKBO registratie 

Zorgdragen Opleidingen is vanaf gister een CRKBO geregistreerde instelling.
In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Opleidingsinstellingen die aan de kwaliteitscode voldoen, mogen BTW-vrij factureren. Facturen die vanaf vandaag verzonden worden, zullen dan ook BTW-vrij zijn.

CRKBO_Instelling

Nieuws van 5 december

Accreditatie KNGF

Vandaag kreeg Zorgdragen Opleidingen wel een erg mooie surprise op pakjesavond:

Onze cursus "Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten" is door het KNGF geaccrediteerd met 17 punten voor zowel het register Kinderfysiotherapie als Algemeen fysiotherapie. Dat is natuurlijk heel goed nieuws waar we heel erg blij mee zijn.

 

Nieuws van 6 oktober

Nieuwe data in april

De cursus "Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten" die in Januari gepland staat, was binnen 2 weken vol. Daarom is er weer een nieuwe cursus uitgeschreven: Op 2 april en 11 april 2016, in De Vreugdehoeve te Zwolle. U Kunt zich nu inschrijven. Doelgroep zijn Kinderfysiotherapeuten en Fysiotherapeuten die werkzaam zijn met jonge kinderen.

Nieuws van 27 september

Januari-cursus is vol

De cursus "Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten" van Januari 2016 is vol. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst.

Wij zullen spoedig nieuwe data plannen voor een volgende cursus. Wilt u daarvan op de hoogte gehouden worden? Laat het ons weten door een mail te sturen naar: info@zorg-dragen.nl

Nieuws van 24 september

Nog 1 plaats vrij in Januari

Het loopt storm qua aanmeldingen. Voor de cursus in Januari voor Kinderfysiotherapeuten is nog maar 1 plaats beschikbaar.  Een volgende cursus start waarschijnlijk in het voorjaar van 2016. We zoeken nog naar geschikte data.

Nieuws van 14 september 2015

Accreditatie Vereniging van Draagdoekconsulenten is toegekend

Met grote trots kunnen wij melden dat wij accreditatie hebben gekregen van de Vereniging van Draagdoekconsulenten voor de cursus "Draagadvies voor kinderfysiotherapeuten". Cursisten die deze cursus hebben gevolgd kunnen zich aanmelden bij de vereniging als draagdoekconsulent.

Nieuws van 12 september 2015

De data en de locatie van de eerstvolgende cursus Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten zijn bekend

Deze cursus Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten zal plaatsvinden op zaterdag 9 januari en maandag 18 januari 2016, te Zwolle

Als Locatie hebben we de biologische schapenboerderij Vreugdehoeve gekozen: Geen saaie slaapverwekkende witte kantoormuren om ons heen, maar inspirerend uitzicht op de landerijen en de stallen. Een prachtige locatie, waar we alle ruimte hebben voor onze cursus. De Vreugdehoeve zorgt ook voor een heerlijke biologische catering op de cursusdagen.